HomeAgendaZwin Natuur Park
01
feb
2020

Zwin Natuur Park

Zwin Natuur Park - Knokke

Bij kust denken we aan zon, vakantie, ontspannen, duinen, strandbad, zwemmen, … En toch nodigen we alle Jong N-VA’ers uit om een dag door te brengen in het Zwin, te ontspannen en te spreken over natuurtoerisme.

Het Zwin is een unieke combinatie van een bezoekerspark en een natuurgebied. Toen het In 1952 als natuurreservaat ‘Het Zwin’ werd opgericht was het meteen het eerste Vlaamse reservaat.

Met Jong N-VA brengen we een bezoek op zaterdag 1 februari 2020

Zilte Zondes in de voormiddag

De Zwingidsen nemen je graag mee op pad voor een wandeling in de prachtige natuur van de Zwinvlakte waar je kennis maakt met de typische Zwinplanten en -kruiden.

Aansluitend ga je aan de slag in de kookklas, waar je zelf enkele recepten maakt. En uiteraard mag een proeverij als afsluiter niet ontbreken!

10u00: aankomst Zwin Natuur Park en wandeling met gids op ontdekking van de kruiden
11u15: aansluitend workshop in de kookklas
12u30: proeven van de klaargemaakte gerechtjes met een glaasje
13u00: vermoedelijk einde

Voor dit voormiddag gedeelte vragen we 30 euro en omvat de gids, de ingrediënten om te koken, een drankje, toegang tot het Zwin. Opgelet de plaatsen zijn beperkt in de voormiddag.

Op stap in het Zwin in de namiddag

Onze Zwingids neemt ons mee in het verhaal van de internationale luchthaven voor vogels.

Ga op ontdekking in de Zwinvlakte, snuift de heerlijke zilte lucht op en gaat met de botten door de slikken en de schorren.

Bewonder het fantastisch komen en gaan van de Zwinvogels, in de Zwinvlakte als aan de kijkhut met zicht op het broedeiland.

13u30: koffie ontvangst in The Shelter
14u00: vertrek voor een Natuurwandeling
16u00: ontmoeting de vergaderzaal met Cathy Coudyser, Vlaams parlementslid over toerisme en hoe toerisme meer is dan kust en kunststeden
18u00: vermoedelijk einde

Voor dit namiddag gedeelte vragen we 10 euro en omvat de gids, een drankje, toegang tot het Zwin.

Praktisch

Het is aangeraden om je kledij aan te passen aan de weersomstandigheden. In de Zwinvlakte is het vaak koeler vanwege de zeewind, draag daarom een goede winddichte jas.

Rubberen laarzen of waterdichte schoenen worden aangeraden om de Zwinvlakte te betreden.

Er is parking voorzien aan het onthaalcentrum voor 5 euro per dag. Als je met de trein komt voorzien we een pendel van Jong N-VA als je ons vooraf verwittigd.

Adres
Graaf Léon Lippensdreef 8
8300 Knokke-Heist
Breedtegraad: 51.358427 | Lengtegraad: 3.349036

Schrijf je hier in.

Gelieve het totale bedrag te betalen op het Jong N-VA rekeningnummer BE14 7330 0911 3683 met vermelding 'Het Zwin en je naam'. 

FB Het Zwin

Datum & uur

Zaterdag 1 februari 2020 om 13u30

Contactpersoon

Jong N-VA secretariaatjong [at] n-va.be

Links